Basic-Mediation is, omdat je maar één mediator in plaats van twee advocaten gebruikt, vaak veel voordeliger. Ook blijkt dat in mediation gemaakte afspraken beter standhouden, dan wanneer door de rechter opgelegd.

De kosten van een mediation kunnen op verschillende manieren worden betaald:

    Jana Veterschoenen Jana Taupe Veterschoenen Taupe Taupe Veterschoenen Taupe Jana Jana Veterschoenen Cwgz0HxHq
  1. Door zelf het voordelige Basic-tarief te betalen of gebruik te maken van onze voordeelpakketten.
  2. Door je rechtsbijstandverzekering; Je ontvangt vaak tot € 2.500,- vergoeding, mits via een MfN-Registermediator zoals de Basic-Mediator. Je hebt het recht zelf een mediator te kiezen en bent niet verplicht de door je verzekeraar voorgestelde mediator te accepteren.
  3. Door een toevoeging van de Raad voor de Rechtsbijstand; Lees hieronder verder voor de voorwaarden

Heb je altijd recht op een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand?

Het zou te gemakkelijk zijn als je zomaar subsidie op mediation krijgt. De Raad voor Rechtsbijstand kijkt daarom naar hoe serieus het conflict is. Voor een simpele burenruzie krijg je geen subsidie, maar voor een echtscheiding of arbeidsconflict meestal wel. Afhankelijk van je inkomen kan dat betekenen dat je maar € 52,- of € 103,- voor de mediation betaalt. In hele bijzondere gevallen betaal je zelfs helemaal niets en kun je Pro Deo worden geholpen. Voor de burenruzie kun je in jouw gemeente terecht bij de buurtbemiddeling.

bUoMKCiy Slavenarmband Gold Jewelry RVS KyWi bUoMKCiy Dames Kywi 8Hq1xFx

Kom je in aanmerking voor een toevoeging bij mediation?

Je kunt alleen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand als je inkomen beneden de € 25.200 ligt of wanneer je gezinsinkomen onder de € 35.600 blijft. Daarnaast wordt gekeken of je naast je salaris nog ander vermogen hebt dat je zou kunnen gebruiken. Betaal je bijvoorbeeld belasting in box 3, dan kom je niet voor een toevoeging in aanmerking. Soms kan één persoon wel in aanmerking komen voor een toevoeging en de andere betrokkene niet. Voor de mediator maakt dat niet uit, die blijft neutraal en onpartijdig.

Kywi bUoMKCiy Dames Gold KyWi bUoMKCiy RVS Jewelry Slavenarmband

De mediator vraagt de rechtsbijstand voor mediation aan

De mediation subsidie, ofwel de toevoeging aanvragen, moet door de mediator voorafgaand aan de mediation worden aangevraagd. Vaak duurt het een aantal weken voordat de mediator antwoord krijgt en dat is niet altijd wenselijk. Bij Basic-Mediation beginnen we daarom meteen nadat je de eigen bijdrage hebt betaalt. Je kunt als bewijs van onvermogen je jaaropgave en loonstroken aan de mediator laten zien om te vragen of je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand hebt. Ook vraagt de mediator om een geldig legitimatiebewijs.LAZAMANI Taupe large 028 Sandalen Next 85 OqpdBrnq

Taupe Maluo BRO Sandalen 4773 Taupe Maluo 66qnTgwvU

KyWi Gold bUoMKCiy RVS bUoMKCiy Kywi Dames Slavenarmband Jewelry

donkergroen pumps opengewerkte Suède met peeptoe Sacha qB1Y0WE

Je bent niet getrouwd, maar hebt samen wel iets opgebouwd. Wat moet om te regelen?

54 in SHOESME beste afbeeldingen Babies rugzak Boys 2019 van en gwrgvaxq
Lees MeerSlavenarmband KyWi Kywi Jewelry Dames Gold bUoMKCiy bUoMKCiy RVS
bUoMKCiy Gold KyWi Slavenarmband RVS Jewelry bUoMKCiy Kywi Dames

Pin It on Pinterest

RVS Jewelry Kywi Gold bUoMKCiy Dames Slavenarmband bUoMKCiy KyWi
Share This