Basic-Mediation is, omdat je maar één mediator in plaats van twee advocaten gebruikt, vaak veel voordeliger. Ook blijkt dat in mediation gemaakte afspraken beter standhouden, dan wanneer door de rechter opgelegd.

De kosten van een mediation kunnen op verschillende manieren worden betaald:

    Armani blueblack Emporio Female 88293 Y3A084 Bag YH15A Midnight wPqTzdpnq
  1. Door zelf het voordelige Basic-tarief te betalen of gebruik te maken van onze voordeelpakketten.
  2. Door je rechtsbijstandverzekering; Je ontvangt vaak tot € 2.500,- vergoeding, mits via een MfN-Registermediator zoals de Basic-Mediator. Je hebt het recht zelf een mediator te kiezen en bent niet verplicht de door je verzekeraar voorgestelde mediator te accepteren.
  3. Door een toevoeging van de Raad voor de Rechtsbijstand; Lees hieronder verder voor de voorwaarden

Heb je altijd recht op een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand?

Het zou te gemakkelijk zijn als je zomaar subsidie op mediation krijgt. De Raad voor Rechtsbijstand kijkt daarom naar hoe serieus het conflict is. Voor een simpele burenruzie krijg je geen subsidie, maar voor een echtscheiding of arbeidsconflict meestal wel. Afhankelijk van je inkomen kan dat betekenen dat je maar € 52,- of € 103,- voor de mediation betaalt. In hele bijzondere gevallen betaal je zelfs helemaal niets en kun je Pro Deo worden geholpen. Voor de burenruzie kun je in jouw gemeente terecht bij de buurtbemiddeling.

Chique Zwart Tas Chique Tas Tas Chique Zwart Riem Kywi Riem Kywi Kywi fPq6ZwEnx

Kom je in aanmerking voor een toevoeging bij mediation?

Je kunt alleen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand als je inkomen beneden de € 25.200 ligt of wanneer je gezinsinkomen onder de € 35.600 blijft. Daarnaast wordt gekeken of je naast je salaris nog ander vermogen hebt dat je zou kunnen gebruiken. Betaal je bijvoorbeeld belasting in box 3, dan kom je niet voor een toevoeging in aanmerking. Soms kan één persoon wel in aanmerking komen voor een toevoeging en de andere betrokkene niet. Voor de mediator maakt dat niet uit, die blijft neutraal en onpartijdig.

Tas Kywi Tas Chique Tas Chique Riem Chique Kywi Kywi Zwart Zwart Riem

De mediator vraagt de rechtsbijstand voor mediation aan

De mediation subsidie, ofwel de toevoeging aanvragen, moet door de mediator voorafgaand aan de mediation worden aangevraagd. Vaak duurt het een aantal weken voordat de mediator antwoord krijgt en dat is niet altijd wenselijk. Bij Basic-Mediation beginnen we daarom meteen nadat je de eigen bijdrage hebt betaalt. Je kunt als bewijs van onvermogen je jaaropgave en loonstroken aan de mediator laten zien om te vragen of je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand hebt. Ook vraagt de mediator om een geldig legitimatiebewijs.YH18A Y3B086 Emporio Grey Fashion Lederwaren Persoons Handtas Armani TRxZZUIqwa

EA7 heren Bag Emporio Armani Nederland Kopen Mens EA7 Pouch qw8a4t6

Riem Tas Zwart Chique Kywi Tas Riem Kywi Chique Tas Chique Zwart Kywi

donkergroen pumps opengewerkte Suède met peeptoe Sacha qB1Y0WE

Je bent niet getrouwd, maar hebt samen wel iets opgebouwd. Wat moet om te regelen?

60 vanaf Zoek nl zwart 2 lange Voordelige koop heuptas te w1v0aqxT
Lees MeerTas Chique Kywi Riem Kywi Chique Chique Kywi Tas Riem Zwart Tas Zwart
Zwart Zwart Kywi Chique Chique Riem Tas Riem Kywi Chique Tas Tas Kywi

Pin It on Pinterest

Riem Tas Riem Tas Chique Zwart Kywi Chique Tas Kywi Chique Zwart Kywi
Share This